Repetitie Vlinderprinses 2 juni in de Hesselerhof

Repeteren een feestje

Nieuws

Zangrepetitie in de Hesselerhof, 2 juni

Altijd weer een feestje onder de bezielende leiding van Jan en met medewerking van Tjako op de piano. Wat een samenwerking tussen die twee. Jan hoeft maar te knipperen met de ogen en Tjako pikt het op. Diepe bewondering roept het altijd in mij op.

Als prettige bijkomstigheid was het ook mijn 65e verjaardag, dus dubbel feest en ik heb werkelijk, ondanks het feit dat niet iedereen kon komen, nog nooit zoveel mensen op mijn feestje gehad.

Maar er moest hard gewerkt worden met z’n allen. Boven ons hingen een groot aantal microfoons. Er zouden door Bart opnames worden gemaakt voor RTV Drenthe. Dat betekende serieus oefenen.

En tussen de alten zat plotseling een meneer. Hij was op zoek naar een goed plekje om te luisteren. Dat was duidelijk niet tussen het zootje nieuwsgierige alten die hem wel tien keer vroegen of hij soms alt was. Het bleek oud Zweeler Willy Weerman van Het Huus van de Taol te zijn, ingevlogen ter ondersteuning en advies voor de uitspraak bij zang en spel. Hij zocht naarstig een andere plek.

Ook Carina was aanwezig om kritisch naar ons te luisteren en te kijken. Poeh Carina je had ons goed te pakken. Het geheel was zo’n beetje onverstaanbaar voor publiek. En ook het zichtbaar maken van wat we zingen kan beter. En de ‘z’ klinkt niet als een ‘z’ en Magister blijkt iets met onderwijs te zijn en is iets heel anders dan “maar gister”, en de woorden Vlinder en Fladderen en nog veel meer mogen mooier en de klemtoon moet beter en ga zo maar door. Gelukkig deed ze voor hoe het wel moest en als tip voor de tenoren (en ook de bassen?) om te zingen als de wijze Gandalf. Tja dat wijze….. lastig! Maar het mag ook als Grote Smurf. Kijk daar kunnen we wat mee. Dankjewel Carina, we zijn weer een hele stap verder gekomen. En dan de opname van het bijzonder mooie lied: De Erpelkrabbers.

Het duet prachtig gezongen door Josh en Jeroen en dan het koor dat invalt. Je wordt er stil van.

En dat is dan ook de bedoeling na de opname. Nog een poosje helemaal stil zijn. Ja en dat blijkt dan weer heel moeilijk te zijn.

Het was weer een prachtige repetitie, enerverend, weer veel geleerd en veel genoten.

Na nog een praatje van Gerrit, waaruit bleek dat de kaartverkoop voorspoedig verloopt en de toevoeging van Harm die een geweldige oplossing heeft gevonden voor het koor tijdens de uitvoeringen, mochten we naar huis.  En zo rondkijkend…. iedereen goedgemutst.

Greetje Manting