paard en veulen tijdens de keuring in Zweeloo

Paardenman Peter Pluyter uit Erm heeft “Prinses van Sweel” in zijn weide staan

Nieuws

Het was nog nooit eerder vertoond: een veulenkeuring in het hartje van Zweeloo. Mede-organisator Joop Timmer van KWPN Drenthe regio Zuidenveld zag het vrijdag bewaarheid worden. Op voorhand beloofde het een prachtig schouwspel te worden en daarmee was niets teveel gezegd..

Op de veulenkeuring in de Hof van Been kwamen 41 springveulens en 28 dressuurveulens bijeen. Door Timmer was er nog een speciale publieksprijs in het leven geroepen voor het favoriete merrieveulen. Deze eer was weggelegd voor het veulen van Peter Pluyter, dat voortaan als ‘Prinses van Sweel’ door het leven zal gaan.

Vlinderprinsesarrangement

De paardenman uit Erm veroverde daarmee niet alleen eeuwige roem, maar won dankzij de uitverkiezing ook een uniek Vlinderprinses-arrangement, bestaande uit een lunch bij Herberg de Aelderstroom, twee kaarten voor de voorstelling van de Vlinderprinses en een overnachting in Oes Tilber van Albert en Hennie Nijenbanning.

Zweeloo paardendorp

Zweeloo kijkt terug op een ouderwetse Veulenkeuring met veel publiek op een unieke locatie en met aansluitend een informeel samenzijn op het aangrenzende hippische terras. Zweeloo was van oudsher altijd al een paardendorp en het bewees vrijdag met de Veulenkeuring nog niets van die glans te zijn verloren.

Peter Pluyter winnaar Vlinderprinsesarrangement