vlinderprinses-auditie-230702-1

Nieuwe ronde audities

Nieuws

Zondag 2 juli was er een nieuwe ronde audities. Een van de auditanten, Robert Braam, doet verslag.

Robert Braam in actie tijdens de audities

2 juli 2023: Auditiedag

Per mail hebben we allemaal een aantal teksten gekregen om te leren voor een toneelrol. Die spreek ik in en luister ze vaak, heel vaak, tot vervelens toe vaak, af. Hij zat dan ook prima in mijn hoofd en voelde me er wel zeker in.

Anders is dat met zang. Ik ben niet ’s werelds beste zanger hoor ik vaak, dus daar maak ik me zorgen over.

Stem bepalen

Bij binnenkomst kregen we eerst een diashow over de plannen, locatie en een korte uitleg waar het verhaal over zal gaan.
Daarna werden we ingedeeld op de, te verwachten, stemhoogte. Onze groep bestond uit louter mannen, dus waren er twee groepen. Om het bereik te bepalen stonden de mannen één voor één aan de door Bart bespeelde piano. Gelukkig mocht ik als eerste, dan hebben we dat maar weer gehad. Toen iedereen zijn bereik had laten horen mochten we een stukje voorzingen. Ik had, anders dan de andere heren, niets ingestuurd en mocht ‘Daar wordt aan de deur geklopt’ zingen. Steeds een toontje hoger.

Het zingen leren

Mooie feedback sloot mijn zangdeel af: als je er maar lucht achter zet gaat het je goed af! Daar was ik blij mee. Bij elke nieuwe productie wil ik weer iets leren. En mijn grens was altijd zingen. Maar ik zou het wel heel fijn vinden als ik in de Vlinderprinses daar aan moet en mag werken.

Ook nog even ‘spelen’

Harm kende de toneeltalenten van de mensen die ook een rol willen spelen. Toch mochten we nog even spelen.

Al met al een prettige auditie waar je op je gemak werd gesteld en de voorafgaande zenuwen als sneeuw voor de zon verdwenen waren.

Nu maar hopen dat ik in september hoor dat er een mooie rol voor me is gekozen waar ik weer iets kan laten zien en een uitdaging gaat zijn

Wie weet zien jullie me in september 2024 spelen (en zingen) in de Vlinderprinses!

Robert Braam
Oosterhesselen

Foto’s: Henk Siepel