Madeleine Beaumont bij de audities van de Vlinderprinses

Mezzosopraan Madeleine Beaumont (77) toont zangkunsten tijdens audities De Vlinderprinses

Nieuws

“Was ik maar eerder begonnen“

Laatbloeiers: mensen die 60 jaar of ouder waren toen zij hun passie en favoriete hobby ontdekten. Madeleine Beaumont laat zien dat het nooit te laat is om een droom na te jagen. De 77-jarige Meppenaar is al weer dertien jaar verbonden aan het gemengde zangkoor De Loozangers in Zweeloo en afgelopen zaterdag toonde ze tijdens de audities van De Vlinderprinses – samen met twaalf koorleden – haar zangkunsten.

Tijdens de pauze in het MFC Sleen maakt Madeleine er geen geheim van : “Was ik maar eerder begonnen, maar thuis kregen we het zingen niet met de paplepel ingegoten. Gelukkig heb ik het toch nog op tijd ontdekt. Zingen geeft me energie en passie”, zegt de levenslustige mezzosopraan, die in september 2022 ook medewerking verleende aan het zang- en muziekproject The Armed Man, de Mis voor de Vrede in de sporthal in Oosterhesselen. “Voor mij echt een hoogtepunt!”

Hoogtepunten

In 2010 werd ze lid van De Loozangers en heeft sindsdien vrijwel geen repetitie of uitvoering gemist, vertelt ze.  Als je naar andere hoogtepunten vraagt, dan staan de dinsdagavonden, “de repetitieavonden”,  hoog genoteerd. En ik weet haast zeker dat het merendeel van de koorleden er net zo over denkt. Waarom dat zo is, valt moeilijk uit te leggen. Dat moet je gewoon ervaren. Naast het zingen an sich, zal het ongetwijfeld een combinatie zijn van het repertoire, het samen naar iets toe werken en de sfeer”, omschrijft Madeleine, die deze week na zeven jaar de voorzittershamer heeft overgedragen aan dorpsgenoot Stieneke Lucassen. 

Motiveerde, bijstuurde en losliet

Afgelopen zaterdag was het voor Madeleine en Stieneke tijdens de zangaudities voor het muziektheaterspektakel De Vlinderprinses van de eerste minuut  tot de laatste minuut genieten. “Ik krijg toch wel iedere keer een beetje kippenvel bij het samen zingen. Ik was vol bewondering hoe fantastisch Jan de groep steeds motiveerde, bijstuurde en losliet. Ik kijk dan ook erg uit naar de start van de repetities in januari. Dat duurt eigenlijk best nog lang en ik sta al te popelen om te beginnen.”

Groots

Madeleine kan zich op voorhand ook al verheugen op de repetities op locatie aan de dorpsrand van Zweeloo: dat is voor haar een totaal nieuwe ervaring. Het is voor Madeleine en de koorleden van De Loozangers mooi te ervaren hoe het verhaal van De Vlinderprinses zich langzaam begint af te tekenen. “Vanaf januari zal er iedere repetitie meer en meer duidelijk worden hoe groots het zal gaan worden en wat er allemaal bij komt kijken. Regie, timing, het finetunen van het spel in de diverse scenes. We gaan ons uiterste best doen om onze rollen met een maximum aan flair en overtuigingskracht op het toneel te zetten.”

Madeleine heeft grote bewondering voor Harm Dijkstra, Jan Kruimink en Gerrit Hegen. “Voor hun creativiteit, professionaliteit en de fenomenale manier waarop zij iedereen motiveren en stimuleren. En heel bijzonder dat je  in zo’n betrekkelijk korte tijd veel nieuwe mensen met dezelfde passie en gedrevenheid mag ontmoeten.”

Tekst: Jan Hooge | Foto Henk Siepel