Eerste toneelrepetitie Vlinderprinses

Impressie van de eerste tenielrippetie

Nieuws

Um zo mar te zeggen de première van de tenielrippetities hew had! Op zaoterdagmiddag 13 jannewarie kwamen wij bij mekaar in het dörpshoes de Spil in Zweel.

De opkomst was metien hiel goed. En natuurlijk bint de rippetities dizze keer in Zweel, want daor gaow met mekaar in september ‘De Vlinderprinses’ opvoeren in het open veld!

Veul bekende gezichten waren aanwezig en veul mensen die mekaar al kent van ‘De Toorn van Thunaer’ of van andere producties. Mar ok speulers die mekaar nog niet zo goed kent. Het was wal metien gezellig en er was lekker tied um bij te proten.

Sprookjesachtige vertelling

Harm Dijkstra, de schriever en oeze regisseur hiete iedereen welkom en begunde met een körte oetleg van het stuk, de achtergrond en de personages. “Het is een hiel aander stuk as ‘De Toorn van Thunaer’, legde Harm oet, “De Vlinderprinses is eigenlijk een sprookjesachtige vertelling”. De miesten waren het er over iens: het is een prachtig verhaal wat zuch ofspeult in 1952 in een mooie setting met allerlei merkwaardige darpsfiguren! D’r zit prachtige liedties in en ok enkele mooie stukkies drama.

Prachtige rollen

Enkele spelers leuten al goed van zich heuren. Ik nuum er een paar zönder aanderen tekört te doen. Jans Faber speult een prachtige rol as Henduk Hompel. En Geesje Schuring as Wilmtien speult now al een prachtig baozig type met wal een warm hart. En Gezien Hebels as Tante Jeichien da’s mij d’r ok iene. Now ja, zo mar een paar.

En wat het mooiste was, is dat er veul te lachen vuul en da’w d’r met mekaar al hiel veul plezier an hebt. En de wil om er weer hiel wat moois van te maken!

Tekst: Gienus Woldring
Foto’s: Ton Trompert